Zajednica Cristo Misionero Orante osnovana je 24.svibnja 1999.godine. 

Osnovala ju je S.Lenka Čović, rođena u Srinjinama kod Splita. Prije više od 35 godina je došla u misije u Ekvador, te je tu i osnovala zajednicu. 

Zajednica se nalazi u Quitu na dvije lokacije, jedna od kuća se nalazi u San Franciscu de Oyacoto i druga u Marianasu.

Ekvador je država u sjeverozapadnom dijelu Južne Amerike na obali Tihog oceana.

Službeni jezik je španjolski, ali govore se i drugi indijanski jezici.

Ekvador se dijeli na 4 područja:Galapagoska ostrva, La Costa(obala), La Sierra(centralni Ekvador, poznat po planinama), El Oriente(amazonska prašuma).

Najviša planina je Chimborazo 6267m(dio Anda).

 Cotopaxi je najviši vulkan u svijetu i nalazi se na 5897m nadmorske visine.

Zemlja je podložna jakim potresima.

Ima oko 14milijuna stanovnika, te oko 65% su katolici.

Geslo države: Mir i blagostanje, slava i trijumf

Naša zajednica, kažem naša jer i ja njoj pripadam, trenutno ima 13 sestara, 8 koje su položile zavijete, 1 novakinju i 4 postulantice.

Gotovo sve dolaze iz Ekvadora, samo S.Lenka i ja(Magdalena) smo iz Hrvatske.

Svi radimo sve poslove i pomažemo jedna drugoj u svemu gdje je potrebno.

Mi smo jedna obitelj koja se trudi biti što više na okupu, dati drugima primjer, pomagati drugima, usitinu živjeti evanđelje, čini ono na što nas je Bog pozvao..

Naši zaštitnici su Marija Pomoćnica kršćana i  kardinal Alojzije Stepinac.

Karizma zajednice je "kontmplacija u akciji" i ono čime se zajednica vodi je: "moliti se u svako vrijeme".

Tijekom molitve i meditacije se nalazimo u stalnom kontaktu s Bogom. On je taj koji nas inspirira, koji nam daje snagu za ići naprijed, koji vodi sve naše putove. 

U svim našim radnjama smo pozvani evangelizirati ljude oko nas, nije bitno dali se nalazimo u učionici, na ulici, u busu, u kuhinji, stalno smo pozvani da evangeliziramo.

Odgovaramo potrebama mjesta i vremena u kojem se nalazimo, te najviše iz toga razloga imamo jaslice za djecu, te cijelu osnovnu i srednju školu koju pohađaju djeca slabog imovinskog stanja i sa problemima u obitelji. Osim škole imamo i internat za cure koje najčešće dolaze iz udaljenih područja gdje nemaju mogućnosti školovanja. 

Također naše sestre se bave i pastoralnim radom, te radom sa obiteljima i mladima, obilascima obiteljima i pomoći istima. 

Organiziraju se i duhovne obnove za mlade i za bračne parove. 

Kroz Korizmu i u Božićno vrijeme idemo u misije, a ponekad i u drugim periodima godine, onako kako nam druge obveze dozvoljavaju.

Sestre  svakodnevno nailaze na mnoge potrebite, ne samo one kojima je potrebna matrijalna pomoć, već i one koji se nalaze u teškim obiteljskim problemima, problemima sa ovisnostima i sl.

Nikada se nezna što nas sutra čeka, na koga ćemo sutra naići, kome ćemo biti poslani na put.

 

 

Naša djeca u jaslicama i školi svaki dan imaju topli obrok, što nam u velikom djelu pomažu "Marijini obroci". Obavezno prije svakog jela se pomole i zahvale Bogu na svim dobročiniteljima koji su im omogučili tu hranu. 

Znalo se je događati da nam djeca zaspu preko nastave jer bi bili gladni, tako da imamo i djece kojoj je taj obrok u školi jedini ponekad jedini obrok kojeg dobiju u danu.

 

Naša zajednica se financira isključivo od donacija, te od nakita i odjeće što naši učenici rade.

Sve što sada imamo, možemo zahvaliti našim dobročiniteljima i Božjoj providnosti. 

Zajednica na početku nije imala ništa.. Jedna Indijanka nam je darovala zemljište, te je zatim jedna Nijemica izgradila školu za šivanje i kupila šivaće mašine. Poslije malo po malo se je gradila škola. 

Svakog mjeseca najveća svota novca nam ide na plaće profesorima, ali Bogu hvala uvijek uspijemo pokriti sve..znalo nam se dogoditi mnogo puta da smo ostali skoro bez novca, ali baš u to vrijeme bi stigla neka donacija i mogli bi nastaviti.

Zahvaljujući našim dobročiniteljima, također i mi možemo pomagati drugima, bez njih, to bi bilo mnogo teže.

Također u našu zajednicu su uvijek dobro došli i volonteri koji nam puno pomažu, a za svakog se uvijek nađe po nešto što može raditi.

 

I ja sama još uvijek upoznajem zajednicu, upoznajem postepeno njezin rad, sve ono što nam se svakodnevno stavlja na put i svakog dana me sve više oduševljava i sve više se pronalazim u njoj. Znam da postoji jedan veliki razlog zašto me je Bog stavio baš na ovaj put i iskreno se nadam da ću  moći odgovoriti na Njegov plan onako kako On traži od mene.

Ono najvažnije, bez čega ne možemo i ne bi mogli je On..  Onaj zbog kojeg smo svi ovdje i čiji primjer slijedimo, koji nam daje snagu i gura nas naprijed, čiju ruku vidimo u svemu, čija nas ruka podiže kada padnemo!!

No se ha insertado ningún vídeo