Zajednica Krista Misionara Molitelja se nalazi u Ekvadoru. 

Ekvador se nalazi u zapadnom dijelu Južne Amerike, između Perua i Kolumbije.

Ukupna površina Ekvadora je 283.560 km².

Ekvador se dijeli na četiri zemljopisna područja: otočje Galapagos, La Costa, La Sierra, i El Oriente.

Glavni grad Ekvadora je Quito.

Ekvador ima preko 16 milijuna stanovnika. 

 

Povjerenje u Njega je jako bitna, jer bez povjerenja je gotovo nemoguće slijediti put!

Zašto baš ovdje? Zar nije bilo negdje bliže? Čemu potreba ići tako daleko?
To su pitanja koja dobivam jako često. Vjerojatno bih ista pitanja  i ja drugima postavila da su napravili isto kao ja.. 

Gotovo svi znaju da kada sam prvi put ovdje došla da nisam imala nikakav plan vratiti se, da mi to uopće nije palo na pamet, jer "daleko" je, ima toliko zajednica bliže, ima toliko potreba i u mojoj najdražoj Hrvatskoj. On je znao da ću se vratiti, On me je iz tog razloga stavio na ovaj put.. S vremenom mi je to sve više pokazivao. Neznam kako točno opisati kako sam osjetila da je to baš ta zajednica gdje pripadam, ali znala sam da tu pripadam i da se tu moram vratiti. 

Nisam osjećala nikakvu udaljenost od svoje obitelji, jer oni su bili sa mnom u srcu i molitvama, nikada ih nisam osjećala tako blizu. 

Sve je to i mene malo zbunjivalo jer poznavajući sebe na takvoj kilometarskoj udaljenosti od svih mojih i u zemlji gdje nisam ništa razumjela, jer sam išla bez ikakvog predznanja jezika, ja bi pokupila kofere i išla, ali On je tu uzeo stvar u svoje ruke i vodio me. Osjećala sam Njegovu prisutnost više nego prije, snagu i ohrebrenje koje mi je davao iz dana  u dan. 

Ne mogu reći da nije bilo teških trenutaka, trenutaka kad bih se slomila, ali toga je uvijek bilo i uvijek će biti.

Nisam izabrala najsvetiju zajednicu, najmoćniju ili neznam ni ja kakvu, izabarala sam zajednicu gdje se je moje srce pronašlo. 

 

U svim strahovima i dvojbama, On je taj koji nas ohrabruje i daje snage za naprijed..

I ja se znam zapitati: "Pa Bože zašto baš ovdje? Zar nije bilo nekog lakšeg zadatka za mene? Ovaj jezik će me dokrajčiti.. Ova daljina u nekim teškim trenucima me baca na koljena."

Ali On zna zašto me je stavio na ovaj put, zašto mi je dao taj zadatak. On nikada ne daje križ koji je teži nego što mi možemo nositi. Naravno ponekad mislimo da je naš križ pretežak, da mi to nečemo moći, ali to je u trenucima kada Njemu ne dozvolimo da nam pomogne, kad Ga ostavimo sa strane. 

Koliko god se teško činilo, nemoguće i komplicirano, sa vjerom i pouzdanjem se sve može. 

I na kraju opet: "A zašto baš ovdje?" 

Baš ovdje jer me je On tu stavio, jer on ima plan sa mnom, jer On zna kako i zbog čega čini stvari. Ponekad i uz veliki trud ne možemo u potpunosti razumijeti Njegove planove, ali uvijek se može prepustiti Njemu u ruke i dozvoliti da On upravlja sa svim.