Sloboda je jedan predivan poklon od Boga kojeg je darovao svakom od nas...sami možemo izabrati što želimo biti, kojim putem krenuti...

Bog nam je od početka darovao slobodu i na nama je da vidimo kako ćemo ju iskoristiti, na dobro nama i drugima ili.. Našom savješću možemo vidjeti da li radimo dobro ili ne.

U životu imamo mnoštvo izbora na koje se moramo odlučiti, neki su teži, neki lakši, neki gledaju na kraći period, a neki pak na duži.. 

I vjerujem da ni jedan izbor nije lako donijeti, da ni za jedan nismo uvijek 100%-tno sigurni, ali to je ljepota izazova. U tom slučaju se obraćamo Bogu, tražimo ono što je Njegova volja, ono što je On namijenio za nas još od početka. 

Malo se ponekad gubimo u tom svemu i lutamo dok ne pronađemo ono na što smo pozvani.. Ponekad toliko zalutamo da otiđemo skroz u neke druge krajnosti... i nakon nekog vremena vidimo da to nije ono na što nas On poziva, da naše srce čezne za drugim stvarima i ponovno se zaputimo u lutanje. 

Ponekad je lijepo i zalutati, možemo zahvaljujući tom naučiti neke nove stvari, steći nova iskustva, upoznati nove ljude, ali ipak je najbitnije pronaći svoj put.

I nije bitno da li ćete drugi razumijeti, da li ćeti biti podrška, ako ti znaš da je to upravo za tebe idi i ne boj se tuđih mišljenja. Ponekad je drugima teško prihvatit, teško im je shvatiti ako se tvoj put razlikuje od drugih putova, ali moramo uvijek imati pogled usmjeren u Gospodina i u svakoj nedoumici Njega moliti da nas ohrabri i pokaže put.

Ne dozvolimo da nas drugi "odvuku" s našeg puta, ne dozvolimo da zbog drugih cijeli život činimo nešto što nas ne čini sretnima. 

 

Nikada ne dozvoli da drugi ruše tvoje snove, hrabro sa Gospodinom koračaj naprijed!

Kako je predivno vidjeti kada ljudi sa radošću i potpunim predanjem rade ono što su izabrali u životu. Kada iz njih isijava radost koja se širi na sve prisutne. 

Ma nema nikakve granice što bi vas moglo spriječiti u odabiru izbora kada osjetite kako vaše srce čezne za tim, kako samo na spomen toga ono "luduje". 

Za svaki izbor je, vjerujem, potrebno sebi dati vremena, jer izbor poput životnog ne donosi se preko noći. Potrebno je dati vremena za razmišljanje, za vidjeti sve dobro, ali isto tako ne previše odugovlačiti sa donošenjem izbora.. Lijepo je dati i sebi i drugima vremena, ali potrebno je biti umjeren u svemu. 

Ni jedan izbor nije lagan.. Koji god izbor odaberemo nailaziti ćemo na poteškoće, ali ako sve probleme i teškoće predamo Njemu u ruke, lakše ćemo ići naprijed! Potrebno se je i žrtvovati kako bi osnažili i kako bi potvrdili da nam je stalo...

Osobno meni nije bilo lako donijeti odluku, izabrati ono za čim sam cijelog života čeznula, ali isto tako osjećala da nisam dostojna nečeg tako predivnog. 

Nakon jako duge čežnje, bježanja i lutanja ipak sam se odlučila, odlučila sam izabrati i prihvatiti put na kojeg me je On pozvao, put koji me ispunja i čini radosnom. 

Nisam dugo na tom putu i ne znam što mi još sve život može donijeti, ali koračam radosno, idem s ljubavlju.. Na tom putu nailazim na mnoštvo bezuvjetne ljubavi,  razumijevanja,  potpore, učim nove stvari, učim živjeti u zajednici, biti ponizna, znati slušati.. Naravno kao i pri odabiru kojeg god izbora ima ponekad tu tuge, straha, ljutnje, nerazumjevanja sa moje strane, ali sve su to stvari koje jako brzo prođu i koje ipak prekrije ljubav prema tom izboru, ljubav prema Onom koji me je pozvao.

Potrebno je znati živjeti ono što smo izabrali, potrebno je ljubiti do kraja ono što smo izabrali, potrebno se je dati do kraja za ono što smo izabrali!

I ne bojte se staviti u Gospodinove ruke i dozvoliti da On vodi vaš život... Jer kada mi i neznamo kako i što učiniti, On zna...